“Isten üzeni: A nyáj tűrjön békével!”

Isten üzeni A nyáj tűrjön békévelKifizeti az állam az egyházak adósságát. – A szegényekét nem.

…”De minek is kell támogatni az egyházakat az államnak, amikor a saját polgárait is nyomorban tartja?… És hol vannak a persely pénzek? Ha keresztelnek, ha meghalnak, ha templomi esküvőt tartanak, mindenért vastagon megkéri az egyház a pénzét. Miért kell őket támogatni, adósságot átvállalni?…”

– Kifizeti az állam az egyházak adósságát –

A református egyház központilag vett fel többmilliárdos devizahitelt –

Mintegy 14,3 millió svájci frank devizahitele van jelenleg a Magyarországi Református Egyháznak, tíz év alatt mintegy ugyanekkora összeget már törlesztettek.

A Magyarországi Református Egyház (MRE) nincs krízishelyzetben, nem kell gazdaságilag megmenteni – hangsúlyozta lapunknak Pásztory Ádám. Az MRE kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az államot valóban megkeresték azzal a kéréssel, hogy a devizahitelek visszafizetésének megsegítéséhez az egyház által felvett hitelek visszafizetésére is valamilyen könnyítési konstrukciót tegyenek lehetővé.

Lázár János ugyanis azt jelentette be, hogy az önkormányzatok után az egyházak által felvett devizahitelek konszolidációját is tervezi az állam. A miniszterelnökséget vezető államtitkár 15 millió eurónyi devizahitelt említett az egyházak kapcsán.

A kormány február 26-án éjszaka tárgyalta a több református egyházkerületet érintő problémát, s úgy döntött, az állam nagy valószínűséggel át fogja vállalni ezeket a hiteleket, vagy segít azok törlesztésében – mondta az államtitkár.

Forrás: Világgazdaság, portfolio.hu

Patacsi Pilvax megjegyzése:

„..Na, most veszek egy mély levegőt, számolok ötvenig és mondok egy csúnyát. Teszem azt annak ellenére, hogy hívő embernek tartom magam, még akkor is, ha a templomokat csak mint építészeti értéket látogatom. Ecrazes I” infame.  „Taposd el a gyalázatost”. Voltaire nem az Istenbe vetett hitet tagadta, csak az egyház szükségességét vitatta. Én is. Miért is kellene átvállalnia az államnak az egyházak adósságait? Micsoda szereptévesztésben van az állam és főleg Lázár János? 2013-ban az állam 6 milliárd forint támogatást nyújt az egyházaknak. Ez pénzben nem sok, de minek is? Vatikán a világ leggazdagabb „létesítménye”. Jó, nem csak katolikus egyházak vannak. De minek is kell támogatni az egyházakat az államnak, amikor a saját polgárait is nyomorban tartja? És vajon miért kellene átvállalni az adósságukat?

Szerény véleményem csak annyi: egyházaknak egy fillért sem. Ha a (templomba) járó hívők nem tudják fenntartani az egy- (darab)- házukat ne akarjanak olyan pénzeket bezsebelni, amely forintok máshol sokkal szükségesebbek lennének. Jut eszembe. Mitől és miből van az egyházaknak adósságuk? Vatikán nem pénzeli őket? Hol van az Opus Dei? És hol vannak a persely pénzek? Ha keresztelnek, ha meghalnak, ha templomi esküvőt tartanak, mindenért vastagon megkéri az egyház a pénzét. Miért kell őket támogatni, adósságot átvállalni? Tapossuk el a gyalázatost…”

Nemzeti Civil Kontroll

SzRTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.