Nagyon csúnya világ fog következni egyesek számára

Több ezer devizahiteles tüntetett a Kossuth térenTöbb ezer devizahiteles tüntetett a Kossuth téren

Falus Zsolt a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnöke, többek között ezeket mondta 2013. február 16.-án a Kossuth szobor alatt:

…”Nagyon csúnya világ fog következni egyesek számára… Sajnálatosan, mint tudjátok, több ezer halálos áldozata van már ennek a pénzügyi konstrukciónak. – (A nép: Mit eltussoltak!) – Így van. Több, mint 3000 ember halála hozható összefüggésbe ezzel a pénzügyi termékkel! Elég volt! … Sajnálatosan, ellenérdekeltjeink úgy gondolják, hogy 3000 ember élete, járulékos veszteség, – cserébe 3000 milliárd (Forint) a hozam! A Nemzeti Bank tulajdonképpen elárult benneteket, elárult bennünket. Nemzeti Bank vezetősége kijelentette: “A magyar embereket, a magyar devizathiteleseket nem kell megmenteni!” – De halálba sem szabad kergetni őket!… A meglévő törvényeket sem tartották be! Az a szerződés, amit sokatok aláírt, az egy nagyon egyszerű uzsora szerződés… El kell törölni! – (A nép: Az uzsorásokat viszik a börtönbe, miért nem viszik a bankárokat is?!) – …Végkép eltöröljük!…! – (A nép: Eltörölni! Eltörölni! Eltörölni!…) -“

De lássuk a videót, melyet Kovács Sándor készített:

Kossuth tér Falus Zsolt video – 2013. 02. 16.

Forrás: Kutasi Politikai Hírfutár

“Felfüggeszteni a kilakoltatásokat!”

Hamár a Magyar Hírlap is erről ír:

“Nyílt levél a Magyar Állam képviselőihez –

A Magyar Államot képviselő, felelős állami tisztségeket betöltő, vezető beosztásban lévő magyar emberekhez!

Nem hibázom, amikor állítom, hogy azon példátlan befolyás miatt, amelyet a nemzet határozataira gyakorolhatnak parlamenti többségük révén, az Önök számára a kialakult helyzetre a megoldás keresése már nem lehetőség, hanem kötelezettség. 1990 óta eljutottunk oda, hogy ma magyar családok százezrei várnak kilakoltatásra, aminek meghatározó és elsődleges oka a hazai bankok deviza-nyilvántartású hiteltermékeinek alkalmazása, a lakosság széles körében történő elterjesztése.

Az Államnak lehetősége és kötelessége a polgárok jogainak folyamatos biztosítása és védelme. A 2008-as EU/IMF-hitelmegállapodásban szerepelő folyósítási kritériumok rendezni akarták a „devizahiteles” pénzügyi fogyasztók helyzetét, különös tekintettel a „jövedelem törlesztőrészletre” és a „hitelérték-fedezetre”, valamint a lehetőségek között szerepelt a forintra való átváltás lehetősége is, ami ma már időn túli megoldás lenne. A Magyar Nemzeti Bank vezetői sajnos ezt elutasították, számos nyilatkozatban kifejtették, hogy a „devizahiteleseket nem kell és nem szabad megmenteni”. Az MNB forintárfolyam-alakulásával kapcsolatos aggályos befektetéseinek az ismeretében ez nem is olyan meglepő.

A hazánkban alkalmazott „devizaalapú” pénzügyi termék Európa összes országában „uzsorának” számít.

A pénzügyi szolgáltatók devizakonstrukciós szerződéseiben súlyosan indokolatlan és szakmaiatlan kamatváltoztatási oklista került rögzítésre, ahol a vállaltatott „korlátlan” devizakockázat nem meghatározza a kamatot, csak előidézi az árfolyam-kockázatot, ott nem gondatlanságról, hanem szándékosságról kell beszélni, ezért pénzügyi szolgáltatók szándékossága elsősorban nemcsak érvénytelenségi, hanem kártérítési ok.

A „kölcsönszerződésekben” a kockázatokra történő figyelemfelhívások során a lényegi „kockázatkezelési” lehetőségekről szóló ügyfél-tájékoztatások elmaradtak. Az esetleges árfolyamkockázatok (névleges) kezelése a szerződés hosszú távú fenntarthatóságának a feltétele, ennek felismerése az ügyfelektől nem elvárható pénzügyi ismereteket igényel, ezért a bankok több évszázados pénzügyi ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkezve egyértelmű, hogy csapdába csalták, így „becsapták” ügyfeleiket. Kérjük, késedelem nélkül alkossanak törvényt, amely meghozataláig, a kialakult helyzet megnyugtató megoldásáig a kilakoltatások és végrehajtási eljárások azonnali felfüggesztésre kerüljenek! A lakosság egy államilag megtűrt, általunk bizonyított pénzügyi csalássorozatot szenved évek óta, felháborodása során elkövetett „bármely” cselekedeteit jogos önvédelemnek kell tekinteni.

Ne vezessék hazánkat olyan áldozatokra, amelyek még a reménytől is megfosztják!

Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnöksége”

(SzRTI)

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.