A lőporos hordó kanóca végigég

A Napi Gazdaság szerdai számának cikkében azt írja:
„Ha a külföldön dolgozó 500 ezer honfitársunk − már ha tényleg annyian vannak, ahogy azt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mondja − Magyarországon vállalna munkát, azzal éves szinten több száz milliárd forinttal emelkedne a teljes adóbevétel. Minimálbérrel számolva is havonta 31 milliárd forint adó- és járulékbevétel keletkezne a félmillió alkalmazott után, ami éves szinten 370 milliárd forint. Ez a GDP 1,4 százaléka. Ugyanez bruttó 250 ezer forinttal számolva havi 79 milliárd forint, éves szinten pedig majd ezermilliárd, ami a GDP három százalékát is meghaladja. Az adó mellett a bérként adott jövedelem sem jelenik meg a gazdaságban − ez nagyjából megegyezik az adó mértékével, vagyis összességében a bérrel együtt minimálbéren számolva 740 milliárd, 250 ezer forintnál pedig majdnem kétezermilliárd forintról van szó.”
magyar_foglalkoztatottak_ausztria1Az igazi probléma azonban az, hogy ez a közel fél millió ember azért ment külföldre munkát keresni és dolgozni, mert itthon nem tudott elhelyezkedni, sem a szakmájában, sem azon kívül.
magyarok_nemetorszagban_pb  migráció UK(1)Azonban, ha egy varázsütésre mindannyian hazajönnének, akkor sem lenne egy fillérrel sem több adó- és járulék bevétele a fideszes kormánynak, legfeljebb fél millióval nőne a munkanélküliek száma, hiszen nem volt és most sincs itthon munkalehetőség a számukra, épp úgy, ahogyan az itthon maradottak számára sincs elegendő munkahely.

A nagy dobpergéssel fogadott – és a mi pénzünkből és a mi kárunkra vissza nem térítendően támogatott -, adómentesített multik elhanyagolható számú munkahelyet teremtettek, ráadásul elsöprő többségük jelenleg is folyamatosan leépíti dolgozóit.

munkanelkuli_munkasNem mintha a sárga, piros, kék, és hupilila színekben vitézkedő népámító pártok ezt nem tudnák, vagy nem lettek volna tökéletesen tisztában a várható következményekkel. Tudták/tudják, csak épp ahhoz fűződött személyes és kollektív érdekük, hogy a multikkal paktáljanak le, hogy az országot teljesen kiszolgáltassák számukra. (Multik alatt, nem csak a világuralkodó cégeket, bankokat értjük, hanem azok fedő- és kiszolgáló- érdekérvényesítő szerveit is.)

Amikor és amilyen módon Magyarországot integrálták az EU-ba, és más hasonló, számunkra kártékony szervezetekbe, egyfelől tökéletesen tisztában voltak a várható rombolással, és saját hasznukkal, másfelől politikusi, hatalmi szokás szerint hazudoztak, ígérgettek és vetítettek a szavazóiknak.

Épp ezért most szinte egyetlen mai és hajdani politikusnak nincsen erkölcsi alapja arra, hogy bármféle támogatásért, egyetértését forduljon a becsapott néphez.

koldus2Lehet nagy reklámmal éhség- és békementeket szervezni, lehet az utcán látványosan ételt osztani a rászorulóknak, lehet dobszólóval hajléktalanok éjszakáját megrendezni, sőt még a „devizaadósok” és köztartozók mellé is oda lehet állni megváltóként, de ez még csak szépség flastromnak sem elég, mindössze PR fogás marad. A látszat intézkedések, nagy szavak mögött, maradt minden a régiben. Azaz, dehogy is maradt! Tovább romlik!

Tapasztalnunk kell, hogy a valóban civil kezdeményezésekre „ráülnek” vagy szétverik, ha nem tudják átvenni az irányítást, miközben maguk nem tesznek semmit az érdemleges megoldásokért.

Igaz, a nép hiszékeny, és gyorsan felejt, sőt reménykedve mindig jobbat vár, de azért vannak bűnök, amit sosem bocsájt meg. migrációs szándék alakulásaIlyen bűn az is, amit a hazaárulók ezzel az országgal tettek. Ám a még ennél is nagyobb bűnt azért azzal követték el, hogy a magyaroknak immár nem csak a múltját, de a jövőjét is elvették.

Az időközben felnövekedett legalább két generációt lebutították és kiebrudalták az országból. A hajdani Gyurcsány féle „el lehet menni az országból” jelszó jegyében végrehajtott döntések politikája nyomán, – mely jelenleg is zajlik -, valóban sikerült távozásra kényszeríteniük azt a félmillió embert, aki most nem hiányzik ugyan nekik, de a külföldön befizetett adójuk annál inkább.

Összehasonlításként megjegyezzük, az utóbbi években külföldre kényszerített emberek közel félmilliós száma, minimum százezerrel haladja meg az 1956-os menekültekét.

Azt gondoljuk, nem sajnálkozni kell a kieső adóforintok miatt, és nem az itthon maradottakat kell tovább sarcolni, hanem a magyarság egészének érdekét nézve kell cselekedniük.

Ha nem ezt teszik, akkor a lőporos hordóhoz vezető kanóc hamarosan végig ég.

Arató Péter – Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: Arató Péter, JEGYZETEK, Szerzők
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.