A halálraítéltek és a kormány

A kormány rafináltságát (gerinctelenségét) és hozzá nem értését tükrözi a folyamatos megszorítások erőltetése, a legváltozatosabb adófajták kitalálása, a bírságok irreális növelése és kiterjesztése…
Munkalehetőség nélkül pedig halálra vannak ítélve az érintett családok, hiszen nincs miből fenntartani magukat, nem hogy az irreális kamatokkal növelt hiteleiket visszafizetni.
A spanyol rendőrök szakszervezete pedig támogatást ígért azoknak a rendőröknek, akik megtagadják a részvételt egy ilyen akcióban.

Alig egy hónapja, hogy a spanyol kormány a bedőlt hitelesek kényszer kilakoltatásának ideiglenes leállítását ígérte, a moratóriumot 2 évre hirdették meg. A 2011 óta a „gyilkos bankárok” ellen zajló tiltakozások és az öngyilkossági hullám, úgy tűnik elérték végre a spanyol kormány ingerküszöbét.


120 sérült, ebből 83 civil

Idén novemberben elsőként egy baszk bank egyoldalúan bejelentette, hogy felfüggeszti azokat a jelzáloghitelekre vonatkozó kilakoltatásokat, melyeket az adósok elsődleges lakhelyük megvásárlására vettek fel.

Az öngyilkossági hullámot látva, a bankok egymás után jelentették be, hogy a maguk részéről leállnak a kilakoltatásokkal.
A kétéves moratórium úgymond a legnehezebb helyzetben lévő családokat illeti meg. Remélhetőleg idetartoznak azok a családok, ahol már mindenki munkanélkülivé vált. Spanyol honban a munkanélküliség már több mint 1 millió családot érint. 2008 óta 172.000 esetben lakoltattak már ki családokat. Épp ezért spanyolok a megszorítások ellen is tüntetnek, hiszen a munkanélküliség óriási.

Munkalehetőség nélkül pedig halálra vannak ítélve az érintett családok, hiszen nincs miből fenntartani magukat, nem hogy az irreális kamatokkal növelt hiteleiket visszafizetni.
A rendőrök szakszervezete pedig támogatást ígért azoknak a rendőröknek, akik megtagadják a részvételt egy ilyen akcióban.

Mondhatnánk a helyzet ugyanaz, mint nálunk. Mondhatnánk, de nem mondjuk, mert nem így van.
A hasonlóság csak abban áll, hogy nálunk is egyre nő a munkanélküliek száma, bár kozmetikázzák erősen ezt a statisztikát is, valamint abban, hogy a hitelek nálunk is rohamosan dőlnek be épp a munkahelyvesztésekből kifolyólag.
Azonban vannak igen markáns különbségek is.
Legelőször is az, hogy a magyar kormány ingerküszöbét láthatóan nem érte el sem a lakosság, sem pedig a civilszervezetek tiltakozása.
A magyar kormány ingerküszöbét csupán a milliomos és politikus körök 20-50 millió feletti 20101119_tunt_bank_ell_08adósságnak rendezése érte el, nem is akármilyen módon, mert hipp-hopp megoldották annak lefelezését.
Azokra a 10-15 millió vagy még ennél is jóval kevesebb összegű hitelt felvevőkkel már nem törődtek, akik a bedőlt hitelesek, főként a deviza elszámolású hitelesek derékhadát alkotják.
Ám, ha a végrehajtók áldozatait nézzük, lassan ugyanekkora arányban szerepel a nem hitel miatti, hanem közüzemi számlák, irreális adó- és bírságtartozásokból eredően eladósodottak tömege.
És ne felejtsük ezt a mondatot sem! A rendőrök szakszervezete pedig támogatást ígért azoknak a rendőröknek, akik megtagadják a részvételt a kilakoltatásokban.

Aztán legalább ilyen markáns különbség az is, hogy a meghirdetett kilakoltatási moratóriumot igen sajátosan értelmezi a kormány. (Erről bővebben: Akikre nem vonatkozik a moratórium – Kilakoltatások télen is című írásinkban olvashatnak című írásinkban olvashatnak).
A kormány rafináltságát (gerinctelenségét) és hozzá nem értését tükrözi a folyamatos megszorítások erőltetése, a legváltozatosabb adófajták kitalálása, a bírságok irreális növelése és kiterjesztése, a még meglévő rendszerekből való folyamatos elvonások, azok leépítésével párhuzamosan. Ilyen terület például az oktatási-, a nyugdíj-, az egészségügyi-, a szociális ellátási, az önkormányzati rendszer, az embereket az eddig is korruptan és sehogy sem működő, vagy kevesek számára megfizethető magán rendszerekbe való átkényszerítésének módszerével.

Aki pedig nem képes 47 ezerből mindezt megvalósítani, az először is szégyellje magát, mert meg is érdemli – Lázár János szerint – másrészt meg felesleges – a kormány szerint. DSCN0072Vagyis a rezsim a legkisebb lelkifurdalás nélkül ítéli a lakosság egyre nagyobb hányadát halálra! A munkahelyteremtés, a reális bérek, és árak (nem lesz gázáremelés) pedig maradnak kampány szlogennek, a nagyon hülyék számára. Jó lesz az még 2014-re is!

Sok-sok különbség van még, persze. De most csak egyet kötelező unalomig elismételni, ez pedig a cionista kormány aknamunkáján túl rajtunk is múlik. Nem hallatjuk elég sokan és gyakran a szavunkat, csak mástól várjuk helyzetünk megváltását, hagyjuk magunkat elringatni a cionista szólamoktól. Csendben tűrjük, hogy utcára dobjanak minket a lakásunkból, a munkahelyünkről, végig nézzük, hogy barátainkkal, jó szomszédainkkal is ezt tegyék. Mire várunk? Az eddig értünk semmit sem tevő kollaboráns pártokra, szakszervezetekre, önkormányzatokra?
Miért nem látjuk, hogy ezek, és vezetőik ellenérdekeltek? Miért nem bántja a szemünket, hogy zsíros fizetésért meleg irodáikban ülve magasról tesznek ránk?

Amíg kevesen vagyunk, a hangunk nem hallatszik messzire, ha összefogunk az már olyan dübörgés, ami a földet is megremegteti! Tán máris elfogytunk mi magyarok? Még nem!
Akkor csak sokan beletörődtek, netán félnek, vagy csak lusták?
Bízzunk benne, hogy mire észbe kapnak, hogy már nincs mit veszíteniük, s rájönnek, hogy itt a tettek és az összekapaszkodás ideje, addigra még nem lesz túl késő!

Bornemissza János – Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: Bornemissza János, OTTHONVÉDELEM, Szerzők | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.