Pofátlanul bővül a fizetőparkolási övezet a fővárosban

…”A magyar emberek pénzén kialakított közterületeket valakik önhatalmúlag egyszerűen kisajátítják, és pénznyelő automaták kihelyezésével fizetős parkolókká nyilvánítják! Ahol a magyar drága pénzért várakozhat. A parkolási társaságok szervezett módon fosztogatják az autósokat!..”

Ismét pofátlanul bővül a fizetőparkolási övezet – áll az Emberibb Parkolásért Mozgalom (EMPAMO) azt követően kiadott közleményében, hogy a Közgyűlési képviselőink megszavazták a fizetős parkolás bevezetését egyebek közt a városligetben, és az Ötvenhatosok(Felvonulási-tér) terén is.

Az EMPAMO kifogásolja, hogy az önkormányzatok olykor a törvényeket is megszegve alkotnak saját rendeleteket. “A P+R parkolókat és az úthálózat fejlesztéseket teljesen elhanyagolva, sőt még a meglévőket is megszüntetve maguk teremtik meg a sarcolási feltételeket, és saját hatáskörben bővítik az övezetet, állapítják meg a tarifát, saját hatáskörben bírálják el, általában sehogy, a panaszokat, saját hatáskörben működtetik a parkolóőröket és még azok ellenőreit is. Tetszés szerint pazarolják el az autósok parkolási pénzeit drága műkő burkolatokra, értelmetlen kerékpárutakra, és az elszámolások meg elmaradnak. Közben állandósul a közlekedési káosz az elavult úthálózat, a lepukkant BKV, és a P+R parkolók hiánya miatt.”

“A fizető parkolás elmúlt évtizedei alatt nem szolgálta a parkolási gondok megoldását, a forgalom szabályozását, a közösségi közlekedést, sem a környezetvédelmet!

Viszont igen magas szintre emelte a korrupciót, a társadalmi felháborodást. A fizetőparkolás botrányaival napi szinten van tele sajtó. Panaszlevelek ezrei tanúskodnak a jogtalan pótdíjazásokról, visszaélésekről, arrogáns, zsebre dolgozó parkolóőrökről, behajtó cégek “izomagyú” embereinek zsarolásáról, fenyegetőzéseiről, zaklatásokról, törvénytelen kerékbilincselésekről, agresszív közterület-felügyelőkről, arrogáns és elutasító “ügyfélszolgálatról”, Ferrárit lízingelő parkolás-üzemeltetőkről, páncélozott Rolls Royce-szal közlekedő parkolási császárokról, bíróságokon és pereken meghurcolt emberekről, lakások és vagyonok végrehajtásáról, családok, emberek kifosztásáról, sorban állásokról a fizetős engedélyekért, és a világ legdrágább díjtételeiről.

Ezek jellemzik a budapesti fizető parkolás eltelt másfél évtizedét. Több rendőrségi eljárás indult zsebre dolgozó és zsaroló parkolóőrök ellen. Az EMPAMO is kétszer kezdeményezett csődeljárást, mert a BÖP ügyvédi felszólításra sem fizette ki a jogerősen megítélt költségeket vesztett pereiben. Az autósok panaszait, és a mi panaszainkat a polgármesterek, a jegyzők, a BKK igen demokratikusan már válaszra sem méltatják” – hívja fel a figyelmet az EMPAMO közleménye. (MTI)

Red-Help kommentár: Az EMPAMO-nak a következőkre kellene felhivnia a figyelmet:

A magyar emberek pénzén kialakitott közterületeket VALAKIK-ÖNHATALMÚLAG egyszerűen kisajátítják, és pénznyelő automaták kihelyezésével FIZETŐS PARKOLÓKKÁ nyilvánítják! Ahol a magyar drága pénzért várakozhat.

A parkolási társaságok szervezett módon fosztogatják az autósokat!

A parkolási társaságok a játékgépes maffiát megszégyenítő módon szabadon, gátlások nélkül rabolnak. MERT MEGTEHETIK!

Az autósok jogait védő civil szervezet szerint a döntés megkárosítja azokat az autósokat, akik a propagandára hallgatva a P+R parkolók hiányában ezeken a területeken állították le az autójukat, és utaztak tovább. “Nincs alternatívája a fizetős parkolási lehetőségeknek, csak az autós fizess sarcolási elv érvényesül!

Nem volt elég tanulság az alsó rakparti parkolás megszüntetése, még a saját kárukból sem tanulnak! Ez a fizetős rendszer rontja a lakók, a vállalkozások, és az üzletek életminőségét” – áll a közleményben, amely azt a kérdést is felveti: vajon a fővárosi képviselők akkor is megszavaznák-e a fizetőparkolást, ha nem parkolhatnának ingyen a városház udvarán.

Red-Help.net

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: BELFÖLD, HÍREK, SZEMEZGETŐ | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.