Bűnözés és lázadás kéz a kézben – Amikor a rendőrkutya elszabadul…

A július 22.-i anaheimi incidens kapcsán megkerestük a Jövőnk.info kaliforniai tudósítóját, Kiss Lászlót, kinek tájékoztatása nyomán kiderültek az okok, és a motivációk melyeket az alábbi cionista ihletésű videó, valahogy nem emelt ki. Csakis a dolog legkellemetlenebb részére koncentrál, – ami kétség kívül elég rosszul néz ki, – de hogy valójában miért történt mindez, – arról mélységesen hallgat. (Időközben a videót levetette a CBS a YT-ról).

Tehát az incidens előzményei a kaliforniai bajtársunk helyszíni információi alapján a következők:

Abból indult ki az egész, hogy egy ismert bűnözőt, egy “stumpert” lelőttek a rendőrök, a Los Angeles közelében lévő Anaheimben. Egy Manuel Diaz nevű “csikkezőt”, ami a helyi szóhasználatban nem a hajléktalanságra, hanem a bűnöző életmódra és a kábítószerre utal.

A “Gang unit” – a bandákkal és a szervezett bűnözéssel foglalkozó különleges rendőri alakulat tagjai megközelítettek néhány mexikói gengsztert, de azok nem várták meg a rendőröket hanem menekülni kezdtek. A két rendőr szokás szerint üldözőbe vette őket. A bandatagok menekülés közben a háztetőkre dobáltak különféle “dolgokat”, melyek vagy kokain, vagy fegyverek lehettek.

Ekkor a rendőrök szerint a “stumper” a felszólítás ellenére ismét a zsebébe nyúlt, hogy valamit elővegyen, erősen feltételezhető volt, hogy fegyvert ránt, mire a rendőrök lelőtték. Az eset nyomán hivatalos vizsgálat indult, ráadásul senki sem találta meg a háztetőkre dobált feltételezett kokaint, vagy fegyvereket. Ami nem is csoda, azon a környéken mindenki ugyanabba a bandába tartozik.

Az esemény után nem sok időbe telt, és a helyi latin lakosság fellázadt, és az ottani rendőrség épülete elé vonult. Persze úgy is lehetne fogalmazni, hogy demonstráltak a rendőrség módszerei ellen – ha – nem mindenki ugyanabba a latin bandába tartozott volna. Ráadásul magukkal vitték az asszonyokat és a gyerekeket is.

Ki az a gyengeelméjű, aki a feltételezhető összecsapások helyszínére elviszi az asszonyát és a gyermekeit? – Nos például ezek a mexikóiak, vagy Magyarországon a cigányok. – Aki ilyet tesz, az a saját családját hozza szándékosan veszélybe, – s elmondható, hogy az asszonyokat és a gyerekeket pajzsnak használja.

A fellázadt tömeg, – melyet feltételezhetően néhány bandavezér irányított, nekitámadt a rendőrség épületének, törtek, zúztak, és az épület előtt parkoló rendőrégi autót is nehéz kövekkel dobálták meg.

Ám a rendőrautóban volt egy kiképzett szolgálati kutya is, aki, amikor a banda tagjai rátörték az autó ablakát, a keletkező résen kiszabadult, és rátámadt a lázadókra. Akkor már valóban csattogtak a gumilövedékeket kilövő fegyverek is, – volt könnygázas oszlatás is, a rendőrség viszonylag hamar felszámolta az épületére támadó lázadó tömeget.

Mivel a helyzet valóban nehezen kezelhető volt, indokolt lett volna akár éles lőszerek használata is, – ám ezt a lehetőséget elvetették. Hiszem a lázadók között nők és gyermekek is voltak.

A rendőrség állítólagos “túlreagálását”, ilyen szempontból sem árt vizsgálni tehát.

De az eseményeknek nincsen végük. Az azóta néhány napban, ugyanabban a városrészben, megint lelőttek egy gengsztert, a “Gang unit” – a bandákkal és a szervezett bűnözéssel foglalkozó különleges rendőri alakulat tagjai. A többszörösen büntetett előéletű, (legutoljára egy évvel ezelőtt szabadlábra helyezett) gengszter egy lopott autót vezetett, s mikor a rendőrök üldözőbe vették, rálőtt a rendőrökre, – azok pedig egy egész tárat adományoztak neki…

Folyik tehát tovább a küzdelem Los Angeles és elővárosainak útjain és utcáin…

A Los Angelesi Rendőrség hivatalos honlapja, az alábbi linken olvasható. Rendkívül érdekes, sok minden megtudható a mai amerikai valóságról. A bandatagoknak például külön körözési rovatuk van. – Az oldal beállítható magyar nyelvűre is! http://www.lapdonline.org/ – A bandák tagjainak 10 legkeresettebb bűnözője itt >>

***

Szabad Riport korábban ezt írta az anaheimi eseményekről:

Lázadás, és kezelhetetlenné vált incidens… A rendőrök gumilövedékekkel lőttek már mindenkire, ki eléjük került; férfiakra, nőkre, gyerekekre…

Anaheim, Kalifornia 2012. július 22. (Időközben a videót levetette a CBS a YT-ról. Aki látta, az tudja is, hogy miért. – a szerk.)

Ebben a városban többnyire latin bevándorlók élnek. Egyenlőre még nem tudni pontosan, hogy a súlyos incidens hogyan is kezdődött. Csak annyi bizonyos, hogy már reggel 09:30-kor egy helikopter lebegett a tömeg feje fölött, és jelentette, hogy egyre több ember gyűlik össze, hogy tiltakozzanak a rendőrség korábbi fellépései miatt. A rendőrség megpróbálta a fönntartani a rendet. Ám máshol is kisebb tüntetések lobbantak fel, a lázadás terjedt a latinók között.

Késő délután oszlatás kezdődött, paprika sprayt is bevetettek, melynek hatására az emberek öklendeztek és köhögtek. A helyzet kezdett kezelhetetlenné válni.

Ekkor vágódott be a tömegbe a rendőrkutya, póráz és szájkosár nélkül, és tette, amire kiképezték. Sikoltozás, menekülés, véres sebek. Az incidens már kezelhetetlen volt. Elszabadult a pokol. Már csattogtak a lövések. Süvítettek a gumilövedékek, ám gyermekek is a szórásában voltak. Sokan megsebesültek. Köztük gyerekek is.

A K-9-es rendőrtiszt később azt mondta, hogy a kutya véletlenül szabadult el. Annyira felpörgött már, hogy kitépte magát a kezéből. Jó időbe telt, amíg meg tudta fékezni.

Az incidens után 3 embert vettek őrizetbe, de kilétüket nem hozták nyilvánosságra. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. Egyes források azt mondják, hogy a rendőrség túlreagálta az eseményeket. De ez van, amikor zűrzavar tör ki.

Megjegyzés:

És ez van, amikor egy rendőrkutya póráz és szájkosár nélkül támad. – Ember legyen a talpán, aki ilyenkor fejbe rúgja, és megússza súlyos sérülés nélkül…

A kezelhetetlenné vált incidensről pedig: a nyugati világ egyre gyorsabban rohan a végzete felé. Az ilyen és hasonló jelenetek egyre gyakoribbá válnak. Végül fegyveres összecsapásokba, háborúba fordulnak. A Birodalom összeomlása elkezdődött.

Szabad Riport Tudósító Iroda

Kiegészítő információk: Kiss László – Jövőnk Info

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Lázadások Kaliforniában | Szabad Riport

Hozzászólások lezárva