Otthonvédő bilincsben!

Kilakoltatták a 100%-os rokkant nyugdíjast, a rendőrség aktív részvételével.

– A helyszínen készült fotókból álló képgaléria,  a lap alján látható. –

2012. július 2. délelőtt 9.30.-13.30 óra. Budapest XV. kerület, Pázmány Péter utca 108. fszt. 10. – Ezen a napon, ebben az időben és ezen a helyszínen, komoly aktvitást mutatott a rendőrség, a mindkét lábát amputált, tolószékben élő Nagy Lajosné kilakoltatásában. A 100%-os rokkant asszony otthonát védő önkéntesek közül tizenkettőt állítottak elő, egyiküket bilincsben.

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság és a Készenléti Rendőrség egységei, a fideszes többségű Budapest Főváros XV. Kerületi Önkormányzat által, az állítólagosan deviáns viselkedés miatt indított végrehajtási eljárásban, Némethyné Dr. Erdősi Krisztina önálló bírósági végrehajtó kérésére, az otthonvédők polgári engedetlenségét megtörve, kilakoltatták az idős, rokkant, unokáját egyedül nevelő Nagy Lajosnét.

A végrehajtó a rendőrség segítségét kérte a kilakoltatás foganatosításához, melynek a rendőrség mindkét jelen lévő egysége, (a Budapest rendőr-Főkapitányságtól és a Készenléti Rendőrségtől) eleget is tett. A végrehajtó testi épségének biztosításán felül (bár azt senki nem veszélyeztette) aktiv szerepet játszott a rokkant asszony mellett kiálló otthonvédők békés ellenállásának megtörésében.

A végrehajtónak ebben az eljárásban is vállalnia kell önmagát, tehát a főbb adatai a következők:

Némethyné Dr. Erdősi Krisztina önálló bírósági végrehajtó. Jelvény száma: 0355. Címe: 1136. Budapest, Balzac  utca 39. I. 3. Tel: 06.1.780-0803. / 780-4198. Email: vh.0355@mbvk.hu. Félfogadás: Szerda 09:00:00-20:00:00.

A rendőrök nevét (egyenlőre) nem hozzuk nyilvánosságra. Arcukat azonban már nekik is vállalniuk kell. Hiába mentegetik magukat azzal, hogy parancsot teljesítenek. – De, amiben részt vállalnak, sőt aktívan részt vettek most is; maga a gyalázat. Idős, rokkant asszonyt egyetlen otthonából erőszakkal kilakoltatni, az embertelenség maga, – és még finoman fogalmaztunk.

Egyetlen otthonából senki nem lakoltatható ki semmilyen indokkal sem, mert a lakhatás, emberi jog.

A XV. Kerületi Önkormányzatról adatokkal, az EMM Otthonvédő önkéntesei már rendelkeznek, ezeket tudósító irodánk a többi fosztogató és kilakoltató fideszes önkormányzat adataival, – többek között II. kerületivel – együtt, később hozza nyilvánosságra.

***

A kilakoltatás 9 óra 30 percre volt meghirdetve, – akkor jött is egy rendőr főhadnagy, (az őt utasító feltesszük civil ruhás helyszínparancsnok diszkréten a háttérben maradt), – és tárgyalni próbált a kilakoltatandó asszonnyal és az otthonát védőkkel. Ám ez nem vezetett eredményre.

Ezután egy órán keresztül nem történt semmi, – majd 10.30.-kor megkezdődött az akció. Először a költöztető teherautó próbált beállni a ház kapuja elé, de az otthonvédők útját állták. (Lásd a képgalériát). A teherautó többször gázt adott, elgázolással fenyegetvén őket, ám ez csak olaj volt a tűzre, még több önkéntes csatlakozott a testekből felállt barikádhoz.

A teherautó hátrálni kezdett, az otthonvédők elhagyták az úttestet, majd előre ment és néhány méterrel odébb parkolt le.

Ekkor az eddig távolabb várakozó kilakoltató csapat elindult. Elől a rendőrtiszt, mögötte a végrehajtó, hátrébb pedig a Budapesti Rendőr-Főkapitányság egysége, a Készenléti Rendőrség tagjaival kiegészítve. A civil ruhás helyszínparancsnok próbált ismét a háttérben maradni, ám mivel az események a hatalom számára kezdtek kellemetlenül alakulni, ezt a későbbiekben már nem tudta megoldani.

Benyomultak az egyszerű munkáslakásokkal teli, ám mégis gondozott udvarba, s elkezdték – volna – a kilakoltatást. De az otthonvédők a lakás ajtaja elé, egy vasketrecet emeltek, (lásd a képgalériát), – amihez többen oda is láncolták magukat.

A végrehajtó asszony a rendőrök gyűrűjében a ketrechez nyomult, és utasította a rendőröket, hogy tegyék számára szabaddá az utat. Erre a rendőrtiszt felszólította Nagy Lajosnét, hogy magától jöjjön ki, – mire bentről többen azt válaszolták, hogy ezt ő nem tudja megtenni, mert nincs lába.

Nagy Lajosné bentről később kikiabált, hogy a lakást önszántából nem hagyja el, mert az számára a véget jelenti.

Ekkor a rendőrök megkezdték az akciót. Egyre többen nyomultak be a lakás előtti teraszra, – közben a lakatos közölte, hogy ilyen akadályokra nem készült fel. Erre a rendőrtiszt egy nagy hidegvágóval kezdett tüsténkedni, lánclevágás céljából. A vasketrechez kivülről és belülről legalább 8-an láncolták oda magukat, akiket a rendőrök erőszakkal próbáltak a ketrecről lefejteni.

Kezdődött a huzavona, a rendőrök a hatóság elleni erőszakot emlegették, mire az otthonvédők felháborodtak, mondván, az összekapaszkodás nem erőszak, ők csak egymás kezét, és karját fogják, meg a rácsot, s el nem engedik.

(Előzőleg a Koppány csoport vezetője, Balogh Béla felhívta minden az akcióban résztvevő önkéntes figyelmét, hogy a rendőrséggel szemben még verbális agressziót se alkalmazzanak, vagyis ne kiabáljanak, ne szidalmazzák őket. A hatósággal szemben ne mutassanak semmiféle erőszakot, szigorúan maradjanak meg a polgári engedetlenség keretei között).

A láncokat elkezdték levagdosni, folytatódott a huzavona, a rácsról lefejtett embereket elvezették. Munkatársunk, a kattogó kamerájával kezében, folyamatosan bent volt az események sűrűjében, ám ez a jelek szerint kezdett a hatalom számára kellemetlenné válni, s (a jelenlévő civil ruhás, feltesszük helyszínparancsnok utasítására), – két készenléti rendőr intézkedés alá vonta a riportert. Munkatársunk hivatkozott a tájékoztatás szabadságára, ám a rendőrök arra hivatkozván, hogy ez önkormányzati magán terület, ahol az önkormányzat megtiltotta a fotózást (szóval nekik volt igazán kellemetlen), – erre hivatkozva, kivezették kollégánkat a házból a kapu elé, ahol némi elhanyagolható rendőri vegzálás, igazoltatás, anyja neve, születési év, stb. után immáron már az utcán folytathatta tovább munkáját.

Ott is volt mit fotózni. Folyamatosan vezették ki az otthonvédőket, s akiket elő kívántak állítani külön sorba állították. Egyiküket bilincsbe is verték. (Lásd a képgalériát). Ő mondta, hogy nem alkalmazott erőszakot a hatósággal szemben, ám ez senkit nem érdekelt.

Egyre másra vezették ki a sajtó többi munkatársát is, legutoljára a HírTv stábját, akiket szintén igazoltattak, majd adataikat le is kérték a nyilvántartóból.

Az eseményről élőben közvetítő Kiss Endre Farkas (SoDI) laptopját, kameráját, pendrive-ját a rendőrtiszt az aszfalton szétszedette, azonosító számait felírta.

Mindeközben pokoli meleg volt, otthonvédő és rendőr folyamatosan hűtötte magát. Rengeteg víz fogyott.

A számukra kellemetlen kamerákat eltávolítván a hatóság elvégezhette a 100%-os rokkant idős asszony kilakoltatását. A Készenléti Rendőrség által őrzött teherautóra pakolták ingóságait, fél kettő előtt pedig tolókocsijában kitolták a kétségbeesett asszonyt az utcára, (lásd a képgaléria végét), és az önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye autóján elszállították.

***

Ezen a gyalázatos kilakoltatási eseményen, a következő szervezetek otthonvédő önkéntesei voltak jelen:

Koppány csoport. Magyarok Szövetsége. TAHSZ. EMM. Munkáspárt. És több bal és jobboldali civil. A sajtó is jelentős számban képviseltette magát.

Nem voltak jelen viszont: A parlamenti pártok képviselői, valamint a helyi cigány önkormányzat képviselői sem.

Megjegyzés:

A 100%-os rokkant amputált lábú asszony, a cigány kisebbséghez tartozik. Ám ennek a jelen esetben nem sok jelentősége van. Talán csak annyi, hogy az otthonvédők, akik kiálltak mellette, és meg akarták akadályozni a kilakoltatását, – többségében magyarok voltak.

Mert ők már tudják azt, hogy a kilakoltató cionista fideszes hatalom, bizony tényleg nem rasszista: vagyis mindegy neki, hogy magyar, vagy cigány, úgy kivágja az otthonából, a számlaadóst, a hiteladóst, vagy a neki nem tetsző deviánst, – a készenléti rendőrség bevetésével, mint annak a rendje.

Úgyhogy be kellene fejezni most már a válogatás nélkül kifosztott, a kilakoltatott és a későbbiekben kilakoltatásra kerülő emberek közötti ellentéteket. Mert mindenkit ki fognak lakoltatni, ha úgy gondolják, akár az egész országot, válogatás nélkül.

Meg kell értenie mindenkinek: Nincsen már baloldal és nincsen már jobb. Csak a hódítókat kiszolgáló hatalom zsarnoksága van, s vele szemben pedig a nép.

Fort András – Szabad Riport Tudósító Iroda

Kapcsolódó anyag: A cigánykérdés megoldása, a Hungarista Munkásállamban

A fotókat a Szabad Riport és Szolidaris készítették

Képgaléria >>

Hírdetés

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.