Kormány imázs: Kilakoltatás könnygázzal

– Videó riport –

Brutálisan lépett fel az otthonvédők ellen a Készenléti Rendőrség. – A környék lakosságának felháborodása tapintható volt.

A kilakoltatás helyszínét és környékét, – műveleti területté nyilvánította a hatóság.

Ismét 3 órát álltak ellen az otthonvédők a kilakoltatásnak, de a rendőrség módszerei már eldurvultak. Észrevételezések szerint; ugyanaz a végrehajtó, ugyanazon a készenléti egység segítségével végezte a kilakoltatást, mely a 72 éves Pomázi Mihálynét, Teri nénit dobta ki a lakásából, május 25.-én, a II.kerületi Frankel Leó úton.

2012. 06. 15. Budapest, III. kerület, Búza utca 12.

Kilakoltatás a Császti és Szunics végrehajtói iroda, állítólagos helyettes végrehajtójának jóvoltából, a civil lakosság ellen páncélba öltözött készenléti rendőrség segítségével.

A végrehajtó nem rendelkezett bírósági végzéssel, nem igazolta, hogy Császti végrehajtó tartós helyettese lenne. A rendőrök minden védekező szimpatizánst letartóztattak és elszállítottak. A lakásban védekezőket lefújták könnygázzal. A károsult jogi képviselőjét pedig megakadályozták a munkája végzésében. Mindezek tetejében több embert is megbilincseltek teljesen indokolatlanul! Holott egyikük sem tanúsított semmiféle ellenállást, vagy agressziót az elvezetésükkor, sőt, még azt megelőzően sem!

Megjegyzéseink a fenti videóhoz:

Vajda Attilát, a kilakoltatandó adós képviselőjét a rendőrök nem engedték fel, a végrehajtási cselekmény helyszínére. Sőt, a rendőrség helyszínparancsnoka a jogvédő szerinte sértő hangvétele miatt, igazoltatást és feljelentést kezdeményezett a jogvédővel szemben. (Az állítólagos sértő hangvétel semmiféle sértést nem tartalmazott, – lásd a videót, – s nem volt egyéb, mint a jogvédő jogos felháborodása amiatt; hogy akadályozták jogi munkájában a rendőrök, s így az adós a végrehajtási eljárásban, jogi képviselő nélkül maradt.- a szerk.)

Amikor a készenlétisek könnygázt fújtak be az elbarikádozott lakásba, s az otthonvédők hogy levegőhöz jussanak, a hetedik emeleti ablakokat kitörték, majd  segítségért, mentőért kiáltoztak, – a környékbeli lakók hangosan átkozni kezdték a rendőröket. “Gyilkosok, gyilkosok!” – kiáltozták nekik. Felháborodásuk tapintható volt.

Mint megtudtuk, szinte mindegyiknek van hitele, elmaradt számlája, sokuknak része van már a végrehajtási eljárásban, és jónéhányukat a közeljövőben akarják kilakoltatni a végrehajtók. Most láthatják, mi vár rájuk. De a rendőrség brutális fellépése, nem elrettentette, hanem inkább felháborította őket. S elszántságot ültetett el bennük.

Egy hetykén beszélő rendőrségi kamerás szerint; a befújt könnygáz nem káros az egészségre. Azonban, mint a videón is látható, az egyik otthonvédő asszony súlyos asztmában szenved, s erőteljes rosszullétet okozott nála a gáznak, zárt lakástérbe való befújása. Valamint a másik otthonvédő, a szintén 72 éves Pécsi Attila Zsigmondné, Annamária néni, majdnem teljesen vak, súlyos szembetegségben; Myesthenia gravis-ban szenved, – őrá is ráengedték a készenlétisek a könnygázt. Mentők vitték el később…

Szabad Riport Tudósító Iroda

***

Kapcsolódó anyag, az előzményekkel: “Ezeket a hiénákat senki sem állíthatja meg?”

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.