Kilakoltatás a XVI. kerületben

2012 április 4-én kilakoltatás történt Budapesten, a XVI. kerület Marcell utca 37-ben. A Korom családot rakta utcára a végrehajtó.
A család ügyvédje megpróbálta jobb belátásra bírni a végrehajtót, hivatkozva a bíróságon benyújtott kifogásra, ám sajnos, sikertelenül. Úgy adták el fejük fölött két ízben is jogos tulajdonukat, hogy a családot nem is értesítették, a törvénytelen adásvételekről.

A Korom család is deviza hitelt vett fel. Azonban, az Erste bank, egyoldalúan módosította a hitelszerződést. Mindezek következtében a család az irdatlanul megnövekedett uzsorakamattal terhelt tartozását már nem tudta tovább fizetni. Emiatt az Erste bank, a tulajdonos hitel károsult család beleegyezése és tudta nélkül eladta a 80 millió forintot érő ingatlant egy behajtó cégnek, név szerint a Cessió ZRt.-nek, mindössze 17 millió forintért.

A Cessió ZRt. továbbadta a szigetszentmiklósi Halomház Kft. ingatlan-ügynökségnek egy árverésen, 28 millió forintért. A Halomház Kft. vezetőjét Lázár Imrének hívják.

Április 4-én 10 órakor, megjelent Dienes Árpád végrehajtó, négy rendőrrel, civil ruhás parancsnokuk kíséretében, hogy az “új tulajdonos”, birtokba vehesse az ingatlant. Bírósági végzést -határozatot nem tudott Korom Ferencnek felmutatni, így a kilakoltatás még a hatályos jogszabályok értelmében is törvénytelen volt. A kilakoltatásnál mind össze, hét otthonvédő gyűlt össze. Felhívtuk Dienes Árpád végrehajtó figyelmét törvénysértő eljárására, és arra, hogy bíróság előtt fog felelni tettéért. Ám mind ez, süket fülekre talált.

Ezek után a Kormos családot, apát és fiát az utcára tették. Azon kívül, hogy kitették otthonukból őket, Dienes Árpád végrehajtó letiltotta Kormos Ferenc nyugdíjának 33 százalékát, 20 millió forintot szándékozik még behajtani rajta.
A végrehajtást kérő, az előző “tulajdonos” a Cessio ZRt., adósságbehajtó cég.

Nos, ez az arcátlanság és törvénytelenség felháborító. Úgy tűnik számomra, hogy ennek a jogállamnak titulált diktatúrában, a bírósági végrehajtó – a bajba jutott emberek vámszedője – korlátlan hatalommal rendelkezik felettünk. S ki tudja, hány devizahiteles válik még áldozatává az évszázad banki csalásának, és a törvények felett álló, bírósági végrehajtóknak.

Riasztó híreket olvashattunk már számos esetben olyan bajba jutott deviza hitelesekről, akik önkezükkel vetettek véget életüknek.

De nem szabad elfeledkeznünk azokról sem, akik a megnövekedett közüzemi számláikat nem tudják kifizetni.
Őket is utcára fogja előbb-utóbb tenni a végrehajtó.
Az ő esetükben is történt már több ízben kilakoltatás.

“Politikai elitünk” az úgynevezett jobb- és baloldalon már több esetben hangoztatta, hogy jogállamban élünk. De milyen jogállam az olyan, ahol a “politikai elit” húsz év alatt dobra verte a szorgos magyar nép által megteremtett nemzeti vagyont, Banánköztársasággá silányítva hazánkat?

Mindezek következtében egyes becslések szerint három millióan tengődnek létminimum alatt, több ezren hajléktalanná váltak. Az Orbán kormány hangzatos ígéretei ellenére cserben hagyta a deviza hiteleseket.
Ideje lenne ezt a gátlástalan “politikai elitet”, az úgynevezett jobb- és baloldalt egyaránt elkergetni.

Bogád Antal  – Nemzeti Hírháló

Hírdetés

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: A jogszolgáltatás így tapossa el a népet is. | Szabad Riport

Hozzászólások lezárva