A jogszolgáltatás így tapossa el a népet is.

A XVI. kerületi kilakoltatás kapcsán felmerült gondolatainkat is megosztjuk olvasóinkkal az alábbiakban.

Mivel ez az eset is ékes bizonysága egyebek mellett annak, hogy jogszabályokkal megtámogatott nyerészkedés folyik az országban.

Az itt folyó jogalkotás támogatja és teszi lehetővé, hogy valódi munka nélkül milliókat zsebeljenek be végrehajtók, követeléskezelők, és a velük összejátszók. Mint a bankok, vagy ezek munkatársainak rokoni, baráti köréből verbuvált legális vagy illegális Kft-ék, ZRt-ék és egyéb ilyen-olyan ingatlan”kezelők”.

Holott ez a biznisz nem szól másról, mint, hogy “bagóért” megszerezzék az emberek ingóságait és ingatlanjaikat, melyek gyakorta egy élet munkájának gyümölcse.
Többek között erre a kifosztásra rendezkedett be az elmúlt közel 20 év összes “magyar” kormánya, és olyan úgymond közfeladatot ellátó szerveinek vezetői, munkatársai, mint a Földhivatal, a NAV, a bírói és jogalkotó testületei, a Rendőrség, a végrehajtók, a lobbi szervezetek – nevezzék magukat bárhogyan, és a lista itt még nem ért véget.
Ezen szervek sok-sok munkatársa vesz részt (önként, vagy kényszerből, vagy gyávaságból) ezeknek a zsíros üzleteknek a bonyolításában.

E területen is kimondhatjuk “maffiaszerűen” működtetett kormányokkal “maffiaországnak látszóan” létezünk több évtizede. A szociálisan érzéketlen kormányok lelkiismeretlenül tapossák el népüket, dobják őket utcára, szeméttelepre, ha már nem maradt semmijük sem, amit még el tudnának tőlük venni.

Ebben a történetben úgy tűnik mindenki jól járt, kivéve a kisemmizett, agyonadóztatott, kifosztott “kisember”.

A Cessió Zrt. már első lépésben 11 milliót keresett a bolton, de még további 20 millióra tart igényt.

A végrehajtó, Dienes Árpád is bezsebelte a maga százalékát. Ráadásul a végrehajtók nem is adóalanyok, s a kiállított számláik után megfizetett adót meg jórészt “elköltségelik”.

“2004. január 1-sejétől az önálló bírósági végrehajtó és a végrehajtói iroda főtevékenysége tekintetében az 1992. évi LXXIV. Törvény 4/a. § alapján nem minősül adóalanynak.”

No persze a bankot sem kell sajnálni, az indokolatlanul is emelt törlesztő részleteken szépen keresett. Nem mintha a kamatok kevesebbet hoztak volna a konyhára.

Régen, még a szocializmusnak nevezett formációban, mielőtt a multi paraziták elszaporodtak volna, ha a kamatok meghaladták a kölcsön vett összeg 35-50%-át, azt uzsorakamatnak nevezték, és persze akkoriban még büntették is.
De hol vagyunk ma már ettől?!

Rendszerint 5-10% körüli kamattal dolgozott az OTP, – akkoriban ez volt az a magyar bank, mely a lakossági felújítási- építési kölcsönöket bonyolította, bár a 90-es években már 24%-ra tornázták fel.

A tisztes haszonnak a kölcsön adott összeg legfeljebb 10-12%-a alatt kellene maradnia, külön felszámolt egyéb költségekkel együtt, és még ez is jócskán fedezi a bankok ügyleti költségeit és hasznát.

Audie – Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.