Súlyos zavar a kormányzatban

A jelenlegi súlyos helyzet miatt egyre több olyan nyilatkozat lát napvilágot, melyben a kormány képviselői ellentmondanak egymásnak. Világosan látható, hiába próbál a miniszterelnök nyugodt képpel stabilitást mutatni, annak nyomát sem látni. Sőt néha már pánikhangulat jeleit lehet felfedezni.

Járai Zsigmond, az MNB egykori elnöke, aki éppen most mondott le a Költségvetési Tanács elnöki posztjáról, arról beszélt, hogy személycserék nékül nem lehet kivitelezni az ország megmentését. Járai ugyanis kerek perec leszögezte, hogy a  jelenlegi vezetés és a gazdaság a Nyugathoz kötött, és a Nyugat vezetése ki fogja kényszeríteni a kormánnyal szembeni elvárásait. Jobban tenné a kormány, ha mielőbb elfogadná a követeléseket, mielőtt nagyobb baj lesz. A kormánynak ki kell egyezni a Nyugattal, mert a magyar gazdaság nagyon meg fogja sínyleni a gazdasági szorításokat.

Járai szerint igenis lesz megegyezés az IMF-el, de a Nyugat felé hangot kell váltani. Simulékonyabb, békülékenyebb hangot kell megütni, mert a Nyugat még nem éreztette teljes mértékben nyomásgyakorló képességét, és ezt nem is kellene megvárni. Akkor is így kell lennie, ha ez személycseréket követel meg.

Martonyi János is nyilatkozott, mégpedig egy osztrák újságnak. Nyugati szomszédaink ugyanis enyhén, de pánikolni kezdtek a magyar gazdasági helyzet miatt. Az osztrák bankoknak ugyanis jelentős tőkéje van kihelyezve hazánkban hitelekben, aminek egy nagy részét már képtelenek az adósok fizetni, és a baj csak fokozódott, mióta az IMF-es cirkusz zajlik, és a forint az euróhoz képest közel 50 forintot romlott. A magyar válság könnyen bedönthet sok ausztriai bankot, és ezt pedig az osztrák gazdaság is megérzi.

Martonyi tehát igyekezett megnyugtatni az osztrákokat. Kijelentette, hogy nem lesz államcsőd. Csakhogy Martonyi mást is elkottyantott. Egyenesen úgy fogalmazott, kizárt hogy államcsőd legyen. Biztos benne, hogy az IMF-fel a megállapodás a lehető leggyorsabban sikeresen lezárul. Csakhogy ez fordítva azt jelenti, hogy ha nem egyeznek meg, akkor államcsőd lesz. Martonyi közvetve megfenyegette Ausztriát is, mondván egy magyar összeomlás Ausztriának sem jó. Ez már fenyegetés az EU vezetői felé. Ha nincs pénz, jön a magyar államcsőd, és az nektek is sokba fog kerülni.

Elég pofátlan hozzáállás beleharapni abba a kézbe, ami 20 éve eteti őket, biztosítja a hatalmat, és amit egész idáig szolgáltak pincsi módjára. De most éppen ezt a szerepet kell eljátszani. Egyre több olyan hír lát napvilágot, miszerint a Fideszes önkormányzatok szembekerülnek a kormánnyal, még Tarlós is ilyen jellegű kijelentéseket tett a minap. Martonyi és Orbán is ellentmondásba keveredtek egymással. Egyre nagyobb a káosz. Rövidesen elkészítünk egy elemzést, melyben válaszokat keresünk arra, mi történik valójában.

Kemény Gábor – Jövőnk.info

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: CIKKEK, JEGYZETEK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.