Fotókkal frissítve: Budaházy ismét a rendőrségen – kora délután hazaengedték

Budaházy György a Tolnai utcában. 2012. január 10. (Fotó: Werwolf)

Helyszíni tudósítónktól:

Ma délelőtt, szóban berendelték Budaházy Györgyöt, diósdi házából a BRFK Tolnai Lajos utcai épületébe, rendőrségi vizsgálatra és kihallgatásra.

Tanúk elmondása szerint Budaházy lakóhelyén, Diósdon nagy a rendőri készültség. Budaházy György saját járművön, ügyvédjével; dr.Gaudi Nagy Tamással együtt, szigorú rendőri kísérettel (két járőrautó által közrefogva) érkezett be a Tolnai Lajos utcába.

Helyszíni tudósítónk információi szerint; Budaházy György ellen ismét rendőrségi eljárás indult, – közösség elleni izgatás címén, – egy még 2008.-ban, a Szent Korona rádióban elhangzott beszélgetés, – illetve a 2008-as melegfelvonuláson vállalt szerepe miatt.

Ugyanakkor megjelent a helyszínen Kovács Géza a magáról rég nem hallatott Magyar Önvédelmi Mozgalom elnöke is, s elmondta, hogy szintén beidézték a rendőrségre, ugyancsak a 2008-as melegfelvonulás elleni fellépése miatt. A gyanúsítás tárgya itt is; közösség elleni izgatás.

Tudósítónk legutolsó jelentése szerint Budaházy György még a rendőrség épületében van. Időközben az épület előtt komolyabb rendőri erők is megjelentek, kamerás autóval és hangágyúval kiegészítve, – ám a tudósítás írásakor már levonultak a helyszínről.

2012.01.10. 13:41

Frissítés: A kora délutáni órákban, elengedték Budaházy Györgyöt a rendőrségi kihallgatásról, s ezután hazafelé indult otthonába.

2012.01.10. 16:16

Felvonultak a rendőri erők. (Fotó: Werwolf)

Felvonultak a rendőri erők. (Fotó: Werwolf)

Kovács Géza, a Tolnai előtt. 2012. január 10. (Fotó: Werwolf.)

Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: BELFÖLD, HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.