Forgalomba állt az újabb kínai “super jumbo”

A világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, az Airbus, A380

A China Southern Airlines által rendelt második kínai Airbus A380-as repülőgép, megkezdte rendszeres repüléseit a kínai belföldi útvonalakon. A repülőgép egyenlőre csak belföldön, kínai desztinációk között közlekedik, ám tekintve a nagy kínai távolságokat, és a gyorsan a céljához érni kívánó nagyszámú kínai utast, még így is szinte maximális kihasználtsággal üzemel. Jelenleg Peking, Sanghaj és Kanton között szállít utasokat.

A super jumbo a második abból az öt A380-asból, amelyeket a China Southern Airlines rendelt az Airbus cégtől.

Az A380-as műszerfala

Miként az elsőnek, úgy a második A380-asnak is 506 férőhelye van, amelyeket három osztályba soroltak, köztük 8 luxus első osztályú szvit és 70 lehajtható üléses business class férőhely is található.

Tan Wangeng, a China Southern Airlines igazgatója elmondta, hogy a super jumbo nagyon népszerű az utasok között.

„Az A380-as repülőnk átlag 92 százalékos kihasználtsággal üzemel. Utasaink különösen gyakran repülnek a luxus első osztályon vagy business osztályon. Ezért aztán a super jumbo kihasználtsága sokkal magasabb, mint amilyennel korábban működtettük a járatot.”

Televízók az ülések háttámlájába építve az A380-as Airbus fedélzetén

A China Southern Airlines első A380-as gépe, október közepétől repül rendszeresen. A légitársaság Kínában elsőként, a világon hetedikként működtet Airbus A380-as repülőgépet.

China Broadcast – Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.