A Fénykereszt

“Szeretteim! Tudomásotokra hozom, hogy megrövidült az idő a ’Nagy Figyelmeztetésig’! Ez a nagy esemény, amelyre rövidesen számíthattok, fel fogja rázni az emberek eltompult lelkiismeretét. A ’Nagy Figyelmeztetés’ után meg fog jelenni az égen a Fénykereszt és az Oltáriszentségben Isten Arca! Mindezek veletek fognak maradni, ameddig vissza nem tér Jézus a Földre…”

1. Ott ragyogott az autó előtt

A szegényeknek juttatott karácsonyi adományosztásból hazafelé tartván láttam meg ezt a Fénykeresztet, Nyáregyházán. Ez a kis falu kb. 4000 lakossal, Budapesttől dél-keletre úgy 50 km-re fekszik, a 405-ös főút mentén. (Ez a főút köti össze a 4-es nemzetközi utat, a M5-ös autópályával.

Nos, egy városi ember nem tudja, hogy milyen sötét tud lenni vidéken, egy téli estén. A települések között hajtva a főútvonalon, két oldalt csak a szántóföldek és az erdős ligetek lapulnak a sötétségben, fényforrást elvétve látni. Komoly rutin kell ahhoz, hogy az ember megtalálja a fűútvonalról, a falvakba letérő bekötő utakat. Annál is inkább, mert például a 405-ösön is 100 km a megengedett, és ekkora sebességből lassítva nem igazán lehet hibázni. Pláne, ha kamionok dübörögnek az ember háta mögött.

Megtörtént már, hogy a sötétben elvétettem a hazafelé vezető bekötő utat, és szó szerint újrastartolást kellett elvégezni, ha nem akartam a bekötő út menti árokba hajtani, de azt sem, hogy a mögöttem kürtölő Scania szó szerint letoljon az útról.

De most ez összejött, bár még az erdőből gomolygó köd is nehezítette dolgot. Beérve a kis faluba, a csökkenő sebességgel az ember gondolatai is lenyugszanak, és elgondolkodik az aznap történteken. Szívében némi kis elégedettség repdes, ahogyan visszaemlékezik az adományozottak örömére, ezen a karácsonyi napon. (Később, ha befejeztük az adományok szétosztását, beszámolunk erről részletesebben is olvasóinknak. – a szerk.)

A kis falu szinte teljesen kihalt, bár még este hat óra sem volt. Némelyik házon szerény karácsonyi fényfüzér, úgy látszik ezt a kistelepülést elkerülték a puccos, karácsonyinak nevezett fényorgiák.

Annál inkább feltűnő volt, az a ragyogás, mely a falu központjában lévő templom mellől áradt. A torony mellett felállított Fénykereszt ragyogta be az egész környéket. Vonzotta az ember pillantását, egy ekkora világító kereszt, nem kevés hatással van az ember lelkiállapotára.

A legenda szerint, minden hely, ahol ilyen Fénykereszt van fölállítva; “Minden katasztrófától megmenekül.” “Minden kereszt mint egy őrtorony őrködik felettetek…” – lásd alább.

Nosza tehát megállítottam az autót, s mivel az egyik kamerám mindig velem van, az autó tetetjét kameraállványként használva elkészítettem az alább látható fotókat. A karácsony esti csendben csak a gépem zümmögött halkan, és a Fénykereszt ragyogása messzire látszódott a síkságon…

2. A Fénykereszt története:

A veszprémi Szent Mihály Főplébánia többek között így ír, az emberek által állított Fénykereszt történetéről:

“Krisztus dicsőséges keresztje; (Fénykereszt).

1996. július 16-án, Kármel-hegyi Boldogasszony ünnepén az Úr Jézus Fernanda Navarro, Grenoble-ben lakó családanyának adott kinyilatkoztatása által indította el világszerte több ezer kereszt felállítását, általa pontosan megadott méretben (magassága: 7.38 m, egy vízszintes szár hossza: 1.23 m), mivel Krisztus keresztje a Golgota hegyén 738 m magasan állt. Az Úr Jézus „J N S R” = Je Ne Suis Rien Jén nem vagyok semmi! nevet adja e kiválasztottjának…

…’Minden hely, ahol a 7.38 m magas kereszt fel van állítva és a Dozulé-ban általam adott imát imádkozzák, minden katasztrófától megmenekül… Minden kereszt mint egy őrtorony őrködik felettetek. Mert az a város, amelyben e keresztemet felállítják, az ÉN oltalmam alatt áll. Imádkozzátok minden keresztem előtt naponta a dozulei imát abban a biztos tudatban, hogy ÉN 5 Ott vagyok…’ ‘Ha az imát szívvel mondjátok, akkor sok kegyelmet kaptok minden ilyen kereszt előtt… Imádkozzatok együtt… Minden imát megáldok, melyet hittel imádkoztok e kereszt lábánál…

Minden ima növeli a kereszt hatóerejét.’

Az Úr Jézus kérte, hogy a Föld minden országában álljon ilyen kereszt, és néhány éve ez meg is valósult. 2005-ben több mint 7000 állt már világszerte…

Magyarországon 2002. november 1-én állították fel az elsőt Debrecenben. A másodikat Tolna megyében. Németkéren. A máriaremetei fénykereszt tudtunkkal a harmadik. 2000. november 15-én II. János Pál pápa apostoli áldását adta mindazokra, akik e kereszteket felállítják…”

(A jeruzsálemi Siratófal előtt hajbókoló Pápa áldásánál fontosabb nékünk Krisztus áldása és az Isteni szeretet ragyogása, mely ilyenkor elárasztja szívünket. – Az, hogy a Pápa is megáldja-e a Fény Keresztjét, vagy nem, az Isten számára sem nem oszt, sem nem szoroz. – a szerk.)

…”Minden Fénykeresztet úgy kell felállítani, hogy a két karja kelet — nyugat irányába mutasson.

Több jelentés érkezett a fénykeresztek közelében elhárult természeti katasztrófákról, mint tajfun, forgószél, stb. 2004. december 26-i szökőár után egy indiai pap, aki a templom mellett állítatott egy fénykeresztet, jelentette, hogy egy kb. 10 m magas árhullám közeledett a község felé, majd hirtelen megállt és visszahullott.”

3. A Szentlélek üzenete

Már az előző években is látható volt, hogy a Fénykereszt egyfajta figyelmeztetés az emberiség számára. Már 3 évvel ezelőtt ez volt a Szentlélek üzenete:

“Szeretteim! Tudomásotokra hozom, hogy megrövidült az idő a ’Nagy Figyelmeztetésig’! Ez a nagy esemény, amelyre rövidesen számíthattok, fel fogja rázni az emberek eltompult lelkiismeretét. A ’Nagy Figyelmeztetés’ után meg fog jelenni az égen a Fénykereszt és az Oltáriszentségben Isten Arca! Mindezek veletek fognak maradni, ameddig vissza nem tér Jézus a Földre.

Még a tudomásotokra hozom azt is, hogy a bűnben maradók és a bűnrészesek nagy betegségekre számíthatnak a megtérésükig.

Az igazak ne féljenek senkitől és semmitől, mert nagy örömben lesz részük!

Megáldalak titeket a bűnbánat lelkületével!”

***

Egyre többek előtt lesz világos az a tény, melyről már ezen az oldalon is írtunk már többször; nagyon nagy megpróbáltatásnak néz elé az emberiség, de az egyes emberek is, egyénenként, külön és külön. És azért, hogy túléljük ezeket, nagy szükségünk van a hitre, az elszántságra és az igazság szeretetére.

Igyekezzünk beengedni szívünkbe az isteni ragyogást, mely mindenki előtt ott fénylik, aki megérdemli, vagy megérdemelheti. Csak rajta múlik, hogy érzékeli-e…

2011. december 26. Karácsony másnapján: Fort András, Egységes Magyarország Mozgalom – Otthonvédő csoport

Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: CIKKEK, RIPORTOK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.