A Német Nagykövetség közvetít a VÉSZ és a LIDL közötti konfliktusban – (Frissítés: Részünkről lezártnak tekintjük az ügyet.)

Az alábbiakban a VÉSZ (Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége) 2011. december 19.-én 8:31 órakor,  szerkesztőségünkhöz eljuttatott, két közleményét olvashatják:

1.

A VÉSZ szerdán, december 21-én délelőtt demonstrációt tart. Az útlezárásban lévő autókonvoj a Szigetszentmiklós Leshegy Ipari Parkban lévő LIDL Logisztikai Központtól délelőtt 10 órakor indul. Rendőri felvezetés mellett végigmegy Budapesten a Kossuth térig. A közelben történő parkolás után a részvevők és a csatlakozók kb. 11 órától, a Kossuth szobor oldalánál egy rövid demonstráció keretében átadják petícióikat a Parlament elnökének, a Miniszterelnöknek és a parlamenti pártok frakcióvezetőinek.

A Petíciókban kidolgozott javaslatokat adnak át a magyar gazdaságot a nemzetközi pénzügyi válságnál súlyosabban pusztító lánctartozások okainak kiküszöbölése és a folyamatban lévő ügyek orvoslása érdekében.

Tisztelettel:

Éliás Ádám elnök (VÉSZ)

2.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Német Nagykövetség közvetít a LIDL konfliktus megoldása ügyében

A Németországi Szövetségi Köztársaság Budapesti Nagykövetsége tárgyalásra hívta a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) elnökét, a LIDL ügy megoldása érdekében.

Az első tárgyalás a Nagykövetségen, kedden, 2011. december 13-án délelőtt zajlott le.

A tárgyaláson a Nagykövetség részéről Uwe Koch Elsőosztályú Követségi Tanácsos, Gazdasági Vezető úr és Badics Beáta Követségi Asszisztens, a VÉSZ részéről Éliás Ádám elnök, valamint Gedeon János és Szűcs Gábor mb. alelnökök vettek részt.

Koch úr tájékozódott azokról az általános és konkrét okokról, amelyek ahhoz vezettek, hogy a LIDL Budapest, III. Bécsi úti áruházának VÉSZ-tag építői egyetlen forintot sem kaptak munkájuk ellenértékeként.

A Követségi Tanácsos úr elmondta, hogy a LIDL kérte fel a Nagykövetséget a közvetítésre a konfliktus megoldása érdekében. Megkérdezte, hajlandó-e a VÉSZ elfogadni ezt a közvetítést, és részt venne-e a Nagykövetség, a LIDL kompetens vezetői és a VÉSZ részvételével tartandó hármas tárgyaláson.

A VÉSZ elnöke azt válaszolta, hogy köszöni a megtisztelő közvetítést, de csak abban az esetben látja értelmét, ha a LIDL részéről valóságos és komoly szándék van a helyzet megoldására, és nem az akadályokat keresi a megoldás elutasítása érdekében.

A Követségi Tanácsos úr biztosította a VÉSZ vezetőit, hogy a LIDL részéről valóban komoly szándék áll fenn a konfliktus mielőbbi és végleges megoldása érdekében. A Nagykövetség a közvetítést csak ennek tudatában vállalta el.

Ezt követően a résztvevők megállapodtak a további lépések menetében.

Budapest, 2011. december 19.

Éliás Ádám elnök

***

A Szabad Riport megjegyzése:

Tudósító irodánk mindeddig lelkiismeretesen a kézhezvételtől számított, lehető legrövidebb időn belül leközölte a VÉSZ hozzánk eljuttatott közleményeit. Csodálkoztunk is azon, hogy ezek a közlemények az utóbbi napokban elmaradtak.

Ezért december 17.-én a késő délutáni órákban, 16.45. és 17. óra között időben 3.-ik alkalommal, személyesen is kilátogattunk a LIDL blokád helyszínére Szigetszentmiklósra, ahol néhány gazdátlannak tűnő VÉSZ molinóval “feldíszített” autón, és a terelő bólyákon kívül, semmi érdemlegeset nem tapasztaltunk.

A magunk részéről értetlenségünket fejezzük azirányban, hogy a december 13.-i követségi tárgyalásról, csak 6 napos késéssel kaptunk hírt. Ez a helyzet olybá tűnik számunkra, hogy a média nyilvánosság részvétele ebben az ügyben csak akkor fontos, ha nem mennek igazán jól a dolgok. Ha pedig igen, akkor nincs szükség ránk.

Ezt tudomásul is vesszük, ezért az elkövetkező időkben mi is így állunk hozzá a VÉSZ vs. LIDL konfliktushoz.

Ebben a témában ezentúl csakis azokat a híreket, közleményeket adjuk le, melyeket a magyar társadalom szempontjából fontosnak ítélünk.

Szabad Riport Tudósító Iroda

***

Frissítés és az ügy lezárása:

A fenti anyag elkészülte után értesültünk arról, hogy felfüggesztik a Lidl elleni akciót. – “Átmenetileg felfüggeszti a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége a Lidl elleni tiltakozó akcióját. A lépést a Német Nagykövetség közbenjárása indokolja.” – írja a Magyar Hírlap.

Mi azért megjegyezzük, hogy azért elegánsabb lett volna, ha ezek az információk nem kerülő úton, hanem egyenesen a VÉSZ elnökségtől jutnak el szerkesztőségünkbe, ahogy ezidáig is történt.

Mindezekre való tekintettel, a Szabad Riport, – a VÉSZ és a LIDL közti konfliktust, a maga részéről lezártnak tekinti.

SzRTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.