Fegyveres harc lesz a megszorítások ellen Olaszországban?…

– „Most érkezik a TNT, kész a temetésetek is” Lövedéket kapott Monti –

A lövedékeket a Movimenti Armati Proletari (Fegyveres Proletár Mozgalmak) elnevezésű szélsőbaloldali szervezet halálos fenyegetést tartalmazó röpirata kísérte. Sajtóértesülések szerint a szöveg a római parlamentben a december 16.-án szavazásra került megszorító csomag módosítását követelte. “Máskülönben mind megfizettek érte. Eltalálunk benneteket, az utolsó csepp vérig harc lesz. Ólomból nincs hiány és most érkezik a TNT az arab barátoktól…”

***

Tíz darab, pisztolylövedékeket tartalmazó borítékot találtak Olaszországban, amelyet Mario Monti miniszterelnöknek, elődjének, Silvio Berlusconinak, valamint egyes napilapok főszerkesztőinek címeztek.

A Monti nevére szóló borítékban egy 9-es kaliberű lövedék volt, Berlusconiéban 7.56-ös. A calabriai Lamezia Terme postai elosztóközpontjában találták meg azt a tíz borítékot, melynek mindegyikében egy-egy lövedéket adtak fel.

A Digos terrorizmus ellenes nyomozóigazgatóság órákon keresztül vizsgálta át a karácsonyi levélforgalmat és ellenőrzést tartottak a szintén gyanús feladványokat jelző bolognai postaközpontban is.

A borítékok címzettjei között szerepelt továbbá Elsa Fornero, a Monti-kormány jóléti minisztere, Pierluigi Bersani, a Demokrata Párt (PD) főtitkára, Pierferdinando Casini, a Kereszténydemokrata Unió (UDC) elnöke és öt, jobb- és baloldali napilap, a Corriere della Sera, La Repubblica, Libero, La Padania, Il Tempo főszerkesztője.

A lövedékeket a Movimenti Armati Proletari (Fegyveres Proletár Mozgalmak) elnevezésű szélsőbaloldali szervezet halálos fenyegetést tartalmazó röpirata kísérte. Sajtóértesülések szerint a szöveg a római parlamentben a december 16.-án szavazásra került megszorító csomag módosítását követelte. “Máskülönben mind megfizettek érte. Eltalálunk benneteket, az utolsó csepp vérig harc lesz. Ólomból nincs hiány és most érkezik a TNT az arab barátoktól. A költségvetés elkészült, kész a temetésetek is. Rómában találkozunk” – írta az újabb merényletekre utaló szélsőbaloldali szervezet.

Hozzátette, hogy a Monti-csomag sújtotta szegény emberek, a munkások és olasz családok védelmében cselekszenek. A szervezet röpirata a rendőröket is figyelmezteti, “ne akarjanak hőst játszani”.

Csütörtökön levélbombát hatástalanítottak az olasz adóhivatal római irodáján. Ennek igazgatója kezében december 9-én robbant fel egy másik levélbomba. December 12-én lövedéket tartalmazó boríték érkezett Gianni Alemanno római polgármesterhez és Paola Severino igazságügyi miniszterhez. Az elsőt a Vörös Brigádok szélsőbaloldali terrorszervezet vállalta magára, a másik névtelen volt.

MTI nyomán – SzRTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.