Az oroszok nem mentek el tüntetni

Oroszországban jelenleg zajlanak a nyugati “jogvédő” szervezetek által támogatott, az athéni zavargások összevágott felvételeivel reklámozott tüntetések. A felvonulók szerint az országban választási csalás történt, mivel Putyin aránytalanul sok szavazatot kapott. Mivel több kutatóintézet (orosz társadalmi felmérésekről van szó, a nyugati jogvédő szervezetek néhány ezer fős “közvélemény-kutatásai” senkit nem érdekelnek) is ennél jóval magasabbra jelezte Putyin támogatottságát, így összességében a görög zavargásokról készült videók moszkvai lázongásként való bemutatása akár azt is jelentheti, hogy az országban valóban manipulálták a választásokat, csakhogy nem a kormánypárt részéről, hanem a nyugati aknamunka részeként.

A választásokat követően a Kommunista Párt és a liberálisok nem fogadták el az eredményeket, a szombati tüntetéseket a Facebook és az orosz Vkontakte hálózatán keresztül szervezték. A gondos előkészítéssel összehozott kormányellenes tüntetések azonban nem érték el a kívánt hatást. A szibériai Barnaul városában körülbelül ezer tüntető gyűlt össze, Krasnoyarsk, Vlagyivosztok, Chita és Khabarovsk utcáin pedig csak tüntetők kisebb csoportjai jelentek meg. A legnagyobb tömeget Moszkvába várták, ahol megadták az engedélyt a választási eredmények elleni tiltakozásra. Rendőrségi jelentések szerint a várt 30000 tüntetőből csak alig 15000 jelent meg, ami nevetségesnek számít, tekintve hogy Moszkva lakossága közel 11 millió fő. (Persze az ellenzékiek jogvédő aktivistái szerint több mint negyvenezren vannak.)

A tüntetésről egy néhány száz fős csoport vált le, és a Kreml elé vonult, hogy provokálja a szerveződő Putyin-párti demonstráció résztvevőit. A tömeg nagy része nem követte őket, és az előre eltervezett helyszínen maradtak.

A liberálisok most az ellen tiltakoznak, hogy az orosz állami televízió nem közvetíti a párszáz fős tüntetéseiket élő adásban. Itt ütközik ki, hogy Oroszországban nincs teljesen zsidó kézben a média, mert a megfelelő módon közvetített élő adással akár meg is lehetne többszörözni a létszámot a jelenleg zajló tüntetéseken. Az amerikai médiától már elég reklámot kaptak, de ennyiből is csak zsidó jogvédők kisebb csoportjaira és egy kevés megvezetett ellenzékire futotta. Az orosz lakosoknak valószínűleg feltűnt, hogy a “moszkvai zavargások” felvételein a háttérben nem orosz, hanem görög feliratok vannak – így sokan inkább a kormánypárti tüntetésre mentek.

Molnár István – Jövőnk.info

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.