Lidl őrző-védők megtámadtak egy VÉSZ aktivistát… – A magánnyomozói tevékenység is elkezdődött

Az alábbiakban a VÉSZ (Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége), 2011. december 9. reggel 8:30-kor kiadott közleményét ismertetjük:

LIDL ŐRZŐ-VÉDŐK MEGTÁMADTAK EGY VÉSZ-AKTIVISTÁT

A LIDL ELLENI FELLÉPÉS TÁVLATI TERVEI

A LIDL-blokád útlezárás tizenötödik és tizenhatodik napja

A VÉSZ illetékes testületei döntést hoztak a LIDL elleni fellépés távlati kérdéseiről. E döntés szerint ahhoz, hogy világossá tegyük, mit lehet hazánkban és mit nem, minimum két hónap, maximum másfél év szükséges a LIDL ellen, az útlezárások fenntartásával, további kiterjesztésével, és folyamatos, az áruházaknál és más épületeknél végrehajtott akciókkal. Ezekről az időtartamokról döntés született, a részletes tervek kidolgozása megkezdődött.

A LIDL Budapest, III. Bécsi úti áruháza előtt, az utcán megfigyelést végző, egyedül lévő VÉSZ aktivistát három LIDL őrző-védő személy, kirohanva a LIDL területéről, kint az utcán, közterületen megtámadta, autóját megrongálták. Az esetről a rendőrség jegyzőkönyvet vett föl.

Figyelmeztetjük a LIDL őrző-védő szolgálatát ellátó céget: ne provokálják a VÉSZ aktivistáit! Az őrző-védő cég vezetői, még a blokád első napjaiban megkérdezték a VÉSZ elnökét, kell-e tartaniuk támadástól. A VÉSZ elnöke közölte: természetesen nem kell tartaniuk. Nekünk az őrző-védőkkel semmi problémánk nincs, s egyébként is a VÉSZ legfontosabb alapelvei közé tartozik az erőszakmentesség. Támadás esetén azonban bármekkora erő rendelkezésünkre áll a védekezéshez! Olyan korrekt, tartózkodó magatartást tanúsítsanak az őrző-védők, mintha egyetlen rendőr sem lenne ott a védelmükre, s akkor nem kell tartaniuk attól, hogy a VÉSZ védekezésre kényszerül.

Ezen túlmenően a VÉSZ felkészült szakemberei észlelték a VÉSZ elleni magánnyomozói tevékenység jeleit. Mivel rendszámok már rendelkezésükre állnak, hamarosan tisztázódni fog, ki a megbízó.

Ha netán a LIDL lenne az, óva intjük a LIDL vezetőit: ne terjesszék ki személyek szintjére a konfliktust, amelyet a VÉSZ nem személyek közötti, hanem érdekvédelmi konfliktusnak tekint. Bármi történik, a LIDL tíz legmagasabb vezetőjét fogjuk felelősnek tekinteni, s meg fogják kapni azt a hatékony figyelmeztetést, hogy fontolják meg a VÉSZ erőszak mentességi elvének általuk is követendő példáját.

Közben biztató fejlemény is történt.

Egy, a tárgyalásig diszkréciót kérő, igen magas – nem magyar! – állami fórum tárgyalást kezdeményezett a VÉSZ elnökével a LIDL ügy megoldása céljából. A tárgyalás kedden délelőtt lesz, amelynek eredményéről tájékoztatni fogjuk a közvéleményt.

A LIDL blokád útlezárás tizenötödik és tizenhatodik napja a szigetszentmiklósi és székesfehérvári blokádok stabil fenntartása jegyében, a hosszútávú szervezés kialakításával telt el.

Az együttműködés a rendőrséggel fennakadás nélküli, bármely részletkérdésről van szó, akár a szélvihar miatti intézkedésekről, akár a rendezőkkel való kapcsolattartásról.

Némely kamionos szándékosan rámegy a szigetszentmiklósi blokádnál elhelyezett fényvisszaverős műanyag bójákra. Oktalanul ránk haragszik, nem a LIDL-re.

Jeleztük a rendőröknek ezt a problémát, mire közölték, hogy ezzel ők nem foglalkoznak, oldjuk meg mi magunk.

Meg fogjuk oldani.

Küzdelmünket folytatjuk.

Budapest, 2011. december 9.

VÉSZ Akcióparancsnokság

***

Szabad Riport Tudósító iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.