“Az egész országot ki akarjátok lakoltatni?” – Otthonvédők akadályoztak meg egy kispesti kilakoltatást.

Ébrednek az emberek! Ráébredtek arra, hogy; lehet győzni! Annak ellenére, hogy a végrehajtót, rendőrök is segítik! A barátokkal összefogva, belülről torlaszolták el az ajtót.

Odahívtak mindenkit; a barátokat, az otthonvédők önkénteseit, a teljes médiát, az önkormányzati képviselőket, az országgyűlési képviselőket, de még néhány nagykövetség képviselőit is! – A Török Köztársaság Nagykövetségét, Izland Nagykövetségét, az Oroszországi Föderáció Nagykövetségét, a Német Szövetségi Köztársaság Nagykövetségét, és Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága Nagykövetségét.

Budapest XIX.ker. Fő u. 21. – 2011. November 22. 11 óra 30 perc.

A Kispesti GYŐZ Mozgalom felkért mindenkit, hogy személyes jelenlétével akadályozza meg egy fizetésképtelenné vált család kilakoltatását, egyetlen otthonából. A családnak több ingatlana nincsen. Kilakoltatásukkal otthontalanná válnának, és minden reményüket elveszítik.

A Kispesti GYŐZ ugyanakkor megkérte a jobb érzésű embereket; hogy fejezzék ki szolidaritásukat a jelzálog hitelesek mellett és a törvényileg biztosított keretek között hívják fel a figyelmet arra, hogy a jelenlegi gyakorlat se az adósoknak, se a kölcsönt adóknak nem jó.

Az megakadályozott kilakoltatásról készült NOL videó, itt látható:

A videót készítőjét minden jó szándéka ellenére azért a következő kritikai megjegyzéssel illetjük: Ha már a régi otthonvédők nyomdokain haladva a fősodratú média is végre videót készít a kilakoltatási eseményekről, azt kérdezzük: Hol vannak az arcok?

Hol vannak a fosztogatók arcai? Hol van a végrehajtó neve, arca, hol van a új “tulajdonos” neve, s arca?

Mert mi mindig így készítettünk videót, hisz mindenkinek vállalnia kell a felelősséget saját tetteiért. Mint, ahogy fogja is vállalni majd.

Mi ismerjük ezeket a hiénákat. Ismerjük az arcukat és nemsokára a nyilvánosság elé is tárjuk őket.

Mindezek mellett azért örülünk ennek a videónak. Csak így tovább az Otthonvédők nyomdokain! De ne felejtsétek a régi mondást: “Neveket akarok hallani!”

***

És, hogy ennek mi is megfeleljünk, első körben leírjuk ezen ügyhöz tartozó, tudomásunkra jutott legfrissebb adatokat.

Még a BANK se jár jól ezzel az ügylettel, mivel az ingatlant a minimális árverezési árral (6.8 millió) szemben, a jelenlegi tulajdonos 4.8 millióért szerezte meg némi trükközés alapján. (Tehát hol is vannak ennek ezen piszkos kis trükköt elkövetők; a végrehajtó és az “új tulajdonos” arcai?)

A GYŐZ Mozgalom közleménye szerint; Az ötvenes éveiben járó (jelenleg rokkantnyugdíjas) házaspár 8 millió Ft szabad felhasználású hitelt vett fel mezőgazdasági vállalkozás működéséhez, ami sajnos megbukott, a hiteltartozás pedig közben 12 millióra nőtt. A jelzálog fedezetként felajánlott lakásban él a család 28 éves fiával együtt, más ingatlanuk nincs.

A férj ellen 14, a feleség ellen 9 végrehajtás indult. A legnagyobb tartozás a szabad felhasználású devizahitelt nyújt; Santander Consumer Finance Zrt felé van, de tartoznak parkolási társaságnak a Dijbeszedő Zrt-nek, az ELMŰ-nek is, stb.

50-50%-os tulajdonuk volt a lakóingatlanon, a férj 1/2 tulajdonhányadát 2010 januárban árverezték el, lakottan a forgalmi érték feléért (2 millió Ft), majd a feleség részét 2011 március 9.-én a forgalmi érték 70%-ért (2.8 millió Ft). A vevő mindkét esetben a Gubacsi Kapu Ingatlanforgalmazó Kft volt, aki a második árverésen kérte a teljes 1/1 tulajdoni hányad árverezését, majd egyetlen árverezőként vitte el az ingatlant. A legkisebb árverési vételár az 1/1 tulajdonhányadra 6.8 millió volt az árverező viszont 4.8 millió Ft-ért jutott hozzá a teljes ingatlanhoz ezzel a kis trükkel, hogy első körben lakottan vette meg a felét.

Felmerül a kérdés, hogy miért nem egyben, a teljes 1/1 tulajdoni hányadra, folytatták le a végrehajtást és az árverezést?!

És végezetül, még egy megjegyzés: A kilakoltatás megakadályozásáról szóló NOL videóban, feltűnően előtérbe tolta magát az LMP és a Jobbik képvselője.

De szó sincs azokról az otthonvédő önkéntesekről, akik a Kispesti GYŐZ mozgalom képviseletében ott voltak a helyszínen, s mellettük mi felismertük a filmben bajtársainkat, a Kőbányai Magyarok Szövetségétől is.

A Kispesti GYŐZ Mozgalom a következő szervezetekkel működik együtt:

Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ)

Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége

Jobbik Kispesti Alapszervezet

Jobb Kispestért Mozgalom

Kispesti Magyarok Szövetsége

Kőbányai Magyarok Szövetsége

Kispesti Koppány Vezér Baranta kör

Magyar Gárda Hunyadi Mátyás század

Székely – Magyar Nemzet Őrség

Ilyen széles összefogás valósult most meg! Lehet tehát győzni, csak össze kell fogni, s küzdeni kell otthonaink és hazánk megvédésért!

Fort András – Szabad Riport Tudósító Iroda

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: CIKKEK, RIPORTOK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.