Több száz ember kísérte utolsó útjára Stiaszni Évát

– Helyszíni riport –

Budapest, Óbudai temető, 2011. október 26.

Több száz ember kísérte utolsó útjára Stiaszni Évát, akit a végrehajtók kergettek az erőszakos halálba.

51 évet élt. Metróvezetőként rengeteget dolgozott, de ennek ellenére ő is, akárcsak több mint egymillió sorstársa, a frankhitel őrület csapdájában vergődött. A kilakoltatási moratórium megszüntetését követően, a bankok által javasolt kvótarendszer bevezetése után, a fizethetetlen tartozások miatt elárverezték a feje felől a  a lakást.

Október 6-án délelőtt rendőri kisérettel érkezett a végrehajtó az erőszakos kilakoltatásra. Az esemény tanúi elmondták, hogy a végrehajtó rátörette az ajtót a lakásban tartózkodó kétségbeesett asszonyra, aki látván a szobájába betörő idegeneket, a hatalmas sokk hatására, levetette magát a kilencedik emeletről.

Ez az eset hatalmas társadalmi felzúdulást váltott ki, és több társadalmi szervezet is kifejezte felháborodását a végrehajtás embertelensége miatt. Ugyanakkor együttérzésükről és segítő készségükről biztosították a gyászoló családot.

Az asszony temetésén a családon és a rokonokon kivül jelen voltak még a kollégák, valamint a Fővárosi Közlekedési Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének tagjai, akik közé Éva is tartozott.

Valamint a Magyar Szociális Fórum tagjai, Simó Endre vezetésével, a Munkáspárt tagjai; Thürmer Gyula vezetésével, a Fehér Kéményseprők Társadalmi Szervezetek Szövetsége; Dabasi Tamás vezetésével, és még sok együtt érző magyar ember, akiket megrendített ez a tragédia. A temetés résztvevői becsléseink szerint, körülbelül 200-an voltak.

A gyászszertartás 13 óra 15 perckor kezdődött a temető ravatalozójában, majd a gyászolók lassú, méltóságteljes menetben kísérték Stiaszni Évát az utolsó útján. A sírnál lerótták kegyeletüket. Virággal borították be a mélybe engedett koporsót

In Memoriam Stiaszni Éva. 1960. szeptember 22. – 2011. október 6.

Munkatársunk helyszínen készült fotóit alább nézhetik meg. (A gyászoló családról közelképeket, kegyeleti okokból nem készítettünk.)

A temetés 29 fotóból álló képgalériája >>ITT

Fort András – Jövőnk Info – Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: CIKKEK, OTTHONVÉDELEM, RIPORTOK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.