Kun harcosok: Az Iloncsuk Szabadcsapat

Sereggyűjtő – Nemzetközi Történelmi Találkozó – Kunszentmiklós –

Az “Iloncsuk Szabadcsapat” céljául tűzte ki; a magyar kultúrába szervesen beépült kunok régi dicső korszakának a megismertetését. Azt az időszakot, amikor még a kelet-európai sztyeppéket uralták, hadakozva a környékbeli népekkel, vagy éppen szövetségre lépvén velük, harcoltak a távolabbi közös ellenségeikkel.

Ezen küzdelmes, de szép korszaknak a Kalka menti csatával (1223) kezdődött a hattyúdala, majd a Magyarországon Tatárjárásként ismert mongol támadással, teljesen véget is ért.
 
Az Iloncsuk Szabadcsapat tagjai, ennek a fent leírt, szó szerint nagyhatalmi kun-kipcsak korszaknak szeretnék a viseletét, páncélzatát és a későbbiekben az életmódját is a lehető leghitelesebben bemutatni.

A csapat tagjai emellett foglalkoznak még a kunokkal szövetséges és ellenséges népek felszerelésének bemutatásával is. A csapat immár több éve működik, mostani keretei között lassú, de biztos gyarapodással. A múlt tapasztalataiból és szellemiségéből merítve, bizakodva néz a jövő felé.

Sereggyűjtő – Nemzetközi Történelmi Találkozó – Kunszentmiklós

Kunszentmiklós város támogatásával az Iloncsuk Szabadcsapat bemutatja:

„SEREGGYŰJTŐ” – Nemzetközi Történelmi Találkozó – 2011. szeptember 9-11. 
 
Helyszín: Kunszentmiklós – Epreskert – Kossuth Lajos utca

Táborverés: szeptember 9. (péntek) délutántól – Táborbontás: szeptember 11. (vasárnap) délután 2 órától.

Kapunyitás: szeptember 10. (szombat) 10 órától – Belépődíj: 1000 Ft, a belépés a kunszentmiklósi lakosoknak és a 12 év alatti gyerekek számára ingyenes.

Programok: Felvonulás, párviadalok, történelmi íjászverseny, csapatharcok, csaták a középkorból és a török háborúk időszakából, este zenés mulatság.

Középkori sátortábor kun harcosokkal, magyar íjászokkal, viking gyalogsággal. – Tábor a végvári viadalok korszakából: tüzérséggel, huszárokkal, gyalogos vitézekkel, törökökkel. – A hamisítatlan történelmi hangulat biztosított! – A rendezvény ideje alatt kézműves vásár és büfé várja  a látogatókat!

Az Iloncsuk Szabadcsapatról készült 81 fotóból álló LÁTVÁNYOS képgaléria, megtekinthető >> ITT

(Tarsoly-páncél.gportal. hu – Kunszentmiklós.hu)

Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.